skip to Main Content
Radno vrijeme : Ponedjeljak-Petak 07:00-17:00 +387 61 566 077 ppuikre@gmail.com
Naši drugari su osjetili posebnu čar ramazana.

Mirna i tiha noć. Polahko nam dolazi Ramazan koji je za svakog muslimana poseban. Ovaj Ramazan je drugačiji. Naš vrtić je prazan bez naših drugara, zbog novonastale situacije izazvane korona virusom. Ali, nijedan Ramazan nije isti. Svaki sa sobom nosi nešto posebno. Za svakog od nas Ramazan je jedinstven doživljaj koji se riječima ne  može opisati.

Da bi doživljaj Ramazana bio potpun i način našeg života se u ovom mjesecu mijenja. Tako smo i mi pronašli način da osmislimo aktivnosti sa našom djecom koja nisu bila sa nama u vrtiću. Za vrijeme Ramazana atmosfera u kući je drugačija, naša djeca su veselija. Za Ramazan idemo na teravih namaz, ali ove godine nažalost nismo mogli ići u džamiju.

Naš prvi zadatak tokom mjeseca Ramazana bio je da napravimo džamiju. Naši drugari su pokazali veliku kreativnost i maštovitost prilikom izrade džamije.

Posebnu radost za Ramazan predstavlja pripreme za iftar. Kupuju se razne namjernice, hurme bez kojih ne započinje iftar, vruće pogačice. Tako su i naši drugari sudjelovali u pripremanju iftara, pravili su voćnu salatu i poslali nam slike svojih salata. Salate su izgledale ne samo ukusno nego i jako kreativno.

Naši drugari su osjetili posebnu čar ramazana.

Back To Top
×Close search
Search