skip to Main Content
Radno vrijeme : Ponedjeljak-Petak 07:00-17:00 +387 61 566 077 ppuikre@gmail.com
Nakon duge zime, konačno se probudilo proljeće

Cvjetići mirišu, ptičice cvrkuću, a šumice se zelene. U maloj rječici skaču ribe. Topli vjetrić i sunce grije. Proljeće je jedno od najljepših godišnjih doba. U proljeće se priroda budi, lastavice se vraćaju, a ljudi su sretniji. Predivno je vrijeme za djecu da istražuju svijet oko sebe. Sve promjene u prirodi koje donosi proljeće vidljive su djetetovom oku, jer se svakodnevno događa nešto novo, nešto što treba otkriti i naučiti.
Naš vrtić je tužan bez naše razigrane dječice. Situacija u kojoj se nalazimo zbog epidemije koronavirusa za sve nas je nova, ali ipak smo svi zajedno uživali u prvim danima proljeća kroz razne aktivnosti sa našom kreativnom djecom. Iako nismo u imali mogućnost da prve dane proljeća obilježimo u našem vrtiću pronašli smo način da djeci pružimo izravan doticaj s prirodom kroz razne aktivnosti. Djeca su zajedno sa svojim roditeljima uživala u prvim danima proljeća i slala nam prekrasne radove.
Cilj naših aktivnosti bio je da djeca počinju razvijati i poticati ljubav, brigu i odgovorno ponašanje prema prirodi pa tako i prema cvijeću.
Proučavali su i istraživali prirodu. Slali nam behar, ljubičicu i maslačak.


Uz neizostavnu saradnju sa roditeljima poslali su nam puno prekrasnih leptira, bubamara i pčelica.
Kroz svoje radove poslali su nam snažnu poruku o prirodi:
Da bismo živjeli u ravnoteži s prirodom, moramo je očuvati,
da bismo je znali i htjeli čuvati, moramo ju zavoljeti,
da bismo je zavoljeli, moramo ju upoznati,
da bismo je upoznali, moramo imati izravan doticaj i neposredno iskustvo!

Back To Top
×Close search
Search