skip to Main Content
Radno vrijeme : Ponedjeljak-Petak 07:00-17:00 +387 61 566 077 ppuikre@gmail.com
Polaznici predškolske ustanove „IKRE“ obilježili Dan nezavisnosti BiH

Mnogi se iz daljine pitaju koji je to narod dok gledaju u malu zemlju na karti. Gledaju, i ne shvataju da male stvari najviše vrijede.

Oni ne znaju da je to jedan od rijetkih i najljepših bisera kojeg su godinama oblikovale različite prilike i neprilike. Taj biser, koji sija poput zvijezde na nebu, je narod koji ima svoju Domovinu, sa svojom ne baš tako blistavom prošlošću, ali sa ponosom kojeg nosi duboko u srcu.

Nešto najvrijednije što su nam ostavili naši preci je sloboda, da kao ponosni Bošnjaci koračamo vlastitim tlom, svojom Bosnom i Hercegovinom.

Dali su nam zadatak da naučimo svoju djecu da mi ne bismo bili sjajni biser zvani Bošnjak, da nemamo svoje Domovine, svoje jedne, jedine, Bosne i Hercegovine.

Danas su polaznici predškolske ustanove „IKRE“ održali priredbu u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Obilježavanje ovog velikog državnog praznika je uprilićeno u prelijepoj atmosferi. Djevojčice i dječaci, svojim zajedničkim izvedbama na sceni, bili su  simbol mladosti i jedinstva, uz snažne dječije emocije i ljubav prema jedinoj Domovini. Izvedbe su nosile snažne i iskrene poruke.

„Kao što smo prije 28 godina izglasali nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu, tako danas 28 godina poslije obilježavamo njenu nezavisnost, te smo dužni našu djecu učiti da je ljubomorno čuvaju, vole i nose patriotizam u svojim srcima“ istakao je direktor predškolske ustanove „IKRE“, Mirza Bilić. Također je naglasio da sa Danom nezavisnosti zvanično počinje sa radom oficijelni web portal naše ustanove ppuikre.com, te pozvao prisutne da prate naše aktivnosti na pomenutoj stranici.

Našoj djeci, njihovim roditeljima, uposlenicima naše ustanove i svim državljanima Bosne i Hercegovine želimo sretan 01. mart, Dan nezavisnosti BiH!

Back To Top
×Close search
Search